DIERENARTSENPRAKTIJK BLADEL-HAPERT
            7 dagen in de week 24 uur per dag tot uw dienst

 

VLOOIENBESTRIJDINGSPLAN

 

Door de komst van de centrale verwarming kunnen vlooien het hele jaar door voor problemen zorgen. Vlooien veroorzaken door het zuigen naar bloed voor jeuk bij huisdier en eigenaar. Vlooienbeten bij mensen zitten in tegenstelling tot muggenbeten meestal onder de kleding. Een lichte vlooienbesmetting kan soms nagenoeg ongemerkt plaatsvinden. Bij vlooienallergie  echter reageert het lichaam heel heftig op vlooienspeeksel: Zo kan uw huisdier zelfs na 1 beet weer wekenlang plezier hebben van heftige jeuk. Vlooienallergie komt overigens ook bij mensen voor.

 • IN HET HUIS: INDOREX IGR-SPRAY.

 •    Een belangrijk deel van de levenscyclus van de vlo speelt zich af in tapijten, naden en kieren van het huis. Daar verpoppen de vlooienlarven zich en vormen zo de onaantastbare "troepenreserve" voor een vlooienplaag. Deze poppen zijn nl. ongevoelig voor bestrijdingsmiddelen. De bestrijding dient zich dan ook toe te spitsen op het doden van de volwassen eierleggende vlooien EN op het blokkeren van de ontwikkeling van larve tot pop.

 •     INDOREX IGR-SPRAY combineert op veilige wijze een kortwerkend insecticide  met een langwerkende biologische bestrijding die de ontwikkeling tot poppen stopt: De insecticidewerking duurt een week, de biologische nawerking duurt maar liefst 6 maanden. Een spuitbus is voldoende voor 130 vierkante meter. Spuit vooral rondom plaatsen waar uw huisdier vaak ligt. Vergeet niet om ook onder de banken e.d. te spuiten, want de larven kruipen graag weg naar die veilige plekjes!

 •     INDOREX IGR-SPRAY  is veilig in gebruik en een half uur na het sprayen is de geur weg: De meeste andere omgevingssprays blijven dagen in huis hangen.

 • OP HET DIER: FRONTLINE SPOT-ON OF POMPSPRAY

 •     Vlooien geven vaak aanleiding tot allergische huidklachten en brengen tevens bepaalde lintwormen over. Deze zijn te herkennen als "rijstkorreltjes" in de ontlasting, rond de anus of op de vaste ligplaats van uw huisdier. Lintwormen wijzen praktisch altijd op een vlooienbesmetting.

 •     Het is zeer belangrijk om alle honden en katten in huis te behandelen!

 •    FRONTLINE bevat een nieuwe generatie insecticiden, die nog veiliger zijn voor huisdier en eigenaar. Vlooien en teken leggen echter onherroepelijk het loodje. Teken zijn moeilijker te bestrijden dan vlooien: Ook de beste middelen brengen het aantal teken op het dier sterk terug, maar nooit 100%! Bovendien sterft een teek meestal pas na 2 dagen.

 • Bij honden met erge tekenproblemen kunt u ook de  ANTI-TEKENBAND overwegen: Deze beschermt 4 maanden.

 •   FRONTLINE verdeelt zich over het huidvet en is twee dagen na het aanbrengen onoplosbaar in water. Dit betekent dat het niet meer in kinderhandjes en -mondjes terecht kan komen en dat een regenbui of zelfs wassen met shampoo de werking niet vermindert!

 •    FRONTLINE POMPSPRAY kan veilig gebruikt worden bij jonge pups en kittens vanaf 2 dagen oud. Voor dieren ouder dan 10 weken (hond) of 12 weken (kat) kunt u ook FRONTLINE SPOT-ON gebruiken.

 • Voor katten en kleine honden is de POMPSPRAY voordeliger in gebruik; u moet dan wel het sprayen voor lief nemen.

 •      FRONTLINE  werkt lang tegen vlooien: Behandel een kat om de 6 weken, een hond om de 10 weken. Dit is gemiddeld genomen voldoende. De werking tegen teken is maximaal 4 weken.